Završen Ljetni kurs GSS-a, 35 novih pripravnika spasioca

Oct 1, 2022 | Novosti

Prethodnog vikenda, 24. i 25.09.2022. godine, održan je i četvrti, te ujedno i završni vikend sa praktičnim ispitom Ljetnog kursa gorskog spašavanja u organizaciji Gorska služba spašavanja Federacije BiH.

Gorska Služba Spašavanja Stanica Tuzla je na Ljetni kurs prijavila tri kandidata te smo ponosni da je stanica bogatija za tri pripravnika spasioca.

Domaćin završnog vikenda je bila Gorska služba spašavanja Zavidovići, te je održan praktični ispit kroz simulaciju kompleksne akcije spašavanja unesrećenog koja je uključivala nepristupačna područja na visini, stijensko spašavanje te transport unesrećenog na drugu obalu rijeke uz pomoć sistema tirolske priječnice.

Ljetni kurs gorskog spašavanja u organizaciji Gorska služba spašavanja Federacije Bosne i Hercegovine je uključivao predavanja i praktične vježbe u vidu simulacije akcije spašavanja realizovani su na različitim lokacijama kod Sarajeva, Jajca, Mostara i Zavidovića.

Po završetku akcije i obaveznog debrifinga sa zajedničkom analizom rada, instruktori i kandidati za instruktore su dali svoj osvrt, nakon čega su uručene diplome učesnicima te je Gorska služba spašavanja dobila 35 novih pripravnika spasilaca u GSS FBiH.

Također pročitajte

Pridruži nam se – konkurs za kandidate je otvoren

Pridruži nam se – konkurs za kandidate je otvoren

Konkurs ljeto - zima 2024Želiš učestvovati u spašavanju života? Spreman/a si odvojiti svoje vrijeme da bi učio i uvježbavao znanja i vještine potrebne za učestvovanje u spasilačkim akcijama? Ovo je tvoja prilika! GSS Tuzla poziva zainteresirane kandidate da se prijave...

GSS Tuzla – Spasioci trebaju prijevoz

GSS Tuzla – Spasioci trebaju prijevoz

GSS Tuzla, uz podšku Fondacije tuzlanske zajednice i Doniraj.ba, je pokrenula kampanju pod nazivom "Spasioci trebaju prijevoz". Cilj kampanje je obezbjediti prikladno prijevozno sredstvo za spasilačke ekipe sa ciljem boljeg odgovora na sve situacije potrage i...

Želiš postati GSS-ovac?

Želiš postati GSS-ovac?

Konkurs je zatvoren. Prijavljeni će biti kontaktirani. Želiš učestvovati u spašavanju života? Spreman/a si odvojiti svoje vrijeme da bi učio i uvježbavao znanja i vještine potrebne za učestvovanje u spasilačkim akcijama? Ovo je tvoja prilika! GSS Tuzla poziva...