GSS Tuzla – Spasioci trebaju prijevoz

May 16, 2024 | Novosti

GSS Tuzla, uz podšku Fondacije tuzlanske zajednice i Doniraj.ba, je pokrenula kampanju pod nazivom “Spasioci trebaju prijevoz”. Cilj kampanje je obezbjediti prikladno prijevozno sredstvo za spasilačke ekipe sa ciljem boljeg odgovora na sve situacije potrage i spašavanja. Podršku projektu pružaju nevladine organizacije, mediji, kompanije, ali i građani, kao aktivni partneri GSS Tuzla.

Gorska služba spašavanja (GSS) Tuzla trenutno posjeduje izuzetno obučen kadar i kvalitetnu spasilačku opremu, ali ne posjeduje prikladno prijevozno sredstvo. Trenutna situacija zahtijeva korištenje privatnih vozila za prijevoz spasilaca, opreme i unesrećenih, što nije efikasno i troši mnogo više resursa. Za potrebe prijevoza tima od 8 spasilaca i potrebne opreme potrebno je korištenje i do tri manja privatna vozila, u odnosu na jedno namjensko kombi vozilo. Ova situacija negativno utječe sposobnost GSS Tuzla da brzo i efikasno reaguje u slučaju nesretnih događaja, što može dovesti do povećanja rizika po ljudske živote i imovinu.

Osnovni razlog postojanja GSS Tuzla jeste pružanje pomoći na nepristupačnim terenima i zaštite svih građana BiH. Nabavkom vozila riješio bi se problem efikasnosti rada Stanice, omogućila brža intervencija i pružanje pomoći unesrećenima te bi se smanjio loš utjecaj na životu sredinu.

Donirati možete bilo koji iznos on-line, uplatom putem blagajne Fondacije tuzlanske zajednice na adresi Pozorišna 13 ili putem banke.

Žiro računi:

Uplate iz BiH BAM račun: 338 440 22525810 91 UniCredit Bank BiH, dd Sarajevo

Uplate iz inostranstva Euro račun: IBAN: BA 39 194 – 104 11082012-81

SWIFT: MEBBBA 22, ProCredit Bank BiH dd Sarajevo

USD račun:

IBAN: BA 39 194 – 104 11082033-18

Uplate na blagajnu FTZ Direktno u prostorijama Fondacije na adresi:  Pozorišna 13, Tuzla.

Dugoročni utjecaj/rezultati

Dugoročno rješenje je jačanje kapaciteta GSS Tuzla kroz nabavku potrebnog vozila. Na ovaj način unaprijed će se sigurnost svih građana koji će potencijalno trebati pomoć Gorske službe. Također će se olakšati dalja edukacija članova koji su dužni pohađati različite kurseve i vježbe širom države.

Osim toga GSS Tuzla će ojačati svoje kapacitete kroz saradnju sa građanima, medijima i potencijalnim donatorima kako bi se utjecalo na njihovu svijest o značaju postojanja ove stanice, unapređenju kvaliteta života građana i uvođenju filantropije u svoju filozofiju poslovanja. Cilj je kontinuirana podrška i finansiranje u budućnosti, što će omogućiti građanima da uvijek imaju nekoga na koga mogu računati u najtežim i najosjetljivijim situacijama, što će dugoročno rezultirati poboljšanjem sigurnosti građana Tuzlanskog kantona.

Kampanja se realizuje uz podršku Fondacije tuzlanske zajednice u okviru USAID aktivnosti Snaga lokalnog – Naša zajednica je naša odgovornost.

Također pročitajte

Pridruži nam se – konkurs za kandidate je otvoren

Pridruži nam se – konkurs za kandidate je otvoren

ROK JE PRODUŽEN, PRIJAVE OTVORENE I DALJEKonkurs ljeto - zima 2024 je otvoren!Želiš učestvovati u spašavanju života? Spreman/a si odvojiti svoje vrijeme da bi učio i uvježbavao znanja i vještine potrebne za učestvovanje u spasilačkim akcijama? Ovo je tvoja prilika!...

Želiš postati GSS-ovac?

Želiš postati GSS-ovac?

Konkurs je zatvoren. Prijavljeni će biti kontaktirani. Želiš učestvovati u spašavanju života? Spreman/a si odvojiti svoje vrijeme da bi učio i uvježbavao znanja i vještine potrebne za učestvovanje u spasilačkim akcijama? Ovo je tvoja prilika! GSS Tuzla poziva...

Održana radionica vođenja i planiranja misija

Održana radionica vođenja i planiranja misija

Kako bolje voditi timove i odgovoriti u kriznim situacijama? Tokom protekla dva dana upravo su se tom temom bavili predstavnici GSS stanica iz Federacije Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Brčko distrikta. Zahvaljujući kontinuiranoj saradnji sa američkom vojskom,...